Kayros was op de themadag Zorg en Afscheid in het Openluchtmuseum

Op 27 mei was ik aanwezig op de themadag Afscheid en Zorg op het Nederlands Openluchtmuseum. Op deze themadag waren zo’n veertig organisaties aanwezig die actief zijn met het thema. Kayros helpt mensen bij het nemen van de regie over hun eigen nalatenschap en helpt mensen bij de afwikkeling van een erfenis die zij hebben gekregen.

Het bleek dat bezoekers diverse vragen hadden over nalatenschap. Zo was er iemand die graag wil dat alles goed geregeld wordt als hij is overleden. Hij wil dat zijn dierbaren niet belast worden met het verdelen van de erfenis of met vervelende discussies binnen de familie. Er waren ook mensen die graag een volmacht willen regelen voor het geval ze dement zijn geworden.

 

Vanuit Kayros kan ik mensen helpen met dit soort vragen. Ik heb met bezoekers besproken welke stappen ze moeten nemen om antwoorden te krijgen op hun vragen en de zaken goed te regelen.

Op deze wijze kan ik wat betekenen voor mensen die in een hele kwetsbare positie zitten.

Geef een reactie