De digitale erfenis, hoe regel je dat en wie mag wat bekijken?

Op 2 april 2018 bracht EenVandaag een reportage over de digitale erfenis. Er komen ouders aan het woord die een kind hebben verloren. Zij kunnen met geen mogelijkheid toegang krijgen tot de social media accounts van hun kind. Ook het ontsluiten van zijn telefoon is vrijwel onmogelijk. Als u de reportage wil terugkijken gaat u naar EenVandaag.

Als iemand is overleden kunnen de nabestaanden met veel moeite meestal de social media accounts openen. Heeft de overledene een goede beveiliging ingesteld dan is toegang tot de mobiele telefoon meestal een vereiste. Om de telefoon te kunnen openen hebben de nabestaanden meestal een pincode nodig.

U kunt deze problemen voorkomen door uw inloggegevens vast te leggen en op een veilige plek op te bergen. Kayros kan u helpen uw nalatenschap goed voor te bereiden.

Geef een reactie